Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@09:23:49 GMT

جوهر مشترک یاران امام‌حسین (ع) و پیرخمین (ره)

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۹۹۲۶۷

جوهر مشترک یاران امام‌حسین (ع) و پیرخمین (ره)

یاران اباعبدالله الحسین جوهر وجودی مشترکی داشتند که برخی از آنها را کج‌راهه‌های عثمانی و یزیدی بیرون کشید و پناهجوی کشتی نجات امام‌حسین (ع) و عاقبت به خیر کرد. انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) نیز چنین بود. ۳۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۲ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

باشگاه خبرنگاران پویا

از جملات گوهربار حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام، این جملهٔ تاریخی است که در حکمت 208 نهج‌البلاغه آمده است «فی تَقَلُّبِ الأحوالِ عُلِمَ جَواهِرُ الرِّجالِ» یعنی در تحولات روزگاران است که باطن اشخاص نمایان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از ما انسان‌ها در شرایط عادی، ظاهر پسندیده‌ای داریم؛ خود را آمادهٔ مجاهدت و اقدام نشان می‌دهیم اما شرایط ویژه و گذرگاه‌های حساس زمانه است که ثابت خواهد کرد به چه میزان، صداقت در این ادعاها بوده است.

یکی از مصادیق این سخن رفیع، ابن‌ملجم‌مرادی است که لقب "اشقی‌الاشقیا" را به نام خود کرد؛ او همان کسی است که در کشور شیعهٔ یمن، نمایندهٔ برتر و سخنگوی شیعیان یمن در ملاقات با امیر مؤمنان شد، اما در کشاکش فتنهٔ حکمیت، باطنش را بروز داد و از پست‌ترین‌ها شد.

در این میان، پرسشی محوری قابل طرح است و آن اینکه چه عامل و ویژگی است که می‌تواند در کشاکش تحولات روزگار، سبب عاقبت‌بخیری انسان شود؟ پاسخ این پرسش را از حلقهٔ وصل یاران گوناگون کربلایی امام حسین علیه‌السلام دریافت خواهیم کرد: با بررسی ویژگی‌های مختلف یاران حسین علیه‌السلام در طول تاریخ، به اوصاف مختلفی برمی‌خوریم که در ظاهر، وجه اشتراکی با یکدیگر ندارند.

"زهیر بن قین کوفی" از خونخواهان عثمان بود و پس از بازگشت از مکه به کوفه، تلاش می‌کرد که با فرزند علی‌بن‌ابیطالب علیه‌السلام مواجه نشود، اما دقایقی حضور در کنار رحمت و منطق اباعبدالله الحسین، او را منقلب کرد و جزو حسینیان شد؛ "حرّ بن یزید ریاحی" فرمانده سپاهی است که سدّ راه کاروان حسینی را صورت دادند، اما با تنگ‌شدن عرصه بر امام، به خود آمد و جبهه‌اش را تغییر داد.

"سعد بن حارث" و "ابوالحتوف بن حارث" هر دو از خوارج و برای جنگ با امام حسین(ع) به وادی کربلا آمده بودند؛ بعد از شهادت یاران امام هنگامی که صدای زنان و کودکان آل رسول را شنیدند، ناگهان منقلب شده، به سپاه عمرسعد حمله بردند و آنقدر مبارزه کردند تا به شهادت رسیدند.

در روزگار خودمان نیز "شیخ زکزاکی" عالم و اندیشمند اهل نیجریه که عمری را خارج از مکتب اهل‌بیت سپری کرده بود، ساعاتی از حضور مقتدای امت، خمینی کبیر (ره) بهره برد و جانش معطر به شمیم ولایت علوی و مهدوی و منشأ تشیع میلیون‌ها مسلمان اهل نیجریه شد.

یک نخ تسبیح، همهٔ این شخصیت‌های رنگارنگ را به هم ربط می‌دهد، و آن عبارت از "خضوع و عدم تکبر در برابر حق" است؛ باید در طول زندگی خویش، این ویژگی را تمرین کنیم و هرگاه در برابر حق قرار گرفتیم، به هر شکل ممکن و در هر وضعیتی در مقابلش تعظیم کنیم و چنانچه گاهی از سر غفلت یا عمد، از حق تخلف کردیم، عمدا بر ابراز پشیمانی اصرار بورزیم؛ امید است که در لحظات حساس و در نقاط عطف زندگی، شرمندهٔ حقیقت نشویم.

خضوع در مقابل حق را می‌توان اصلی‌ترین عامل عاقبت‌بخیری اصحاب حسینی و محوری‌ترین طناب برای پناهجویی به کشتی نجات اباعبدالله الحسین علیه‌السلام دانست، هرچند پیش از آن، در کج‌راهه‌های عثمانی و یزیدی گرفتار بوده باشیم.

*نویسنده: حجت الاسلام دکتر سید احمد غفاری قره باغی (عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران)

انتهای پیام/
 

R1390/P/S4,37/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۹۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است

به گزارش خبرنگار مهر، حسین رجب پور ظهر دوشنبه در جلسه هماهنگی برنامه سالانه یاد یاران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: ایثار و فداکاری رزمندگان اسلام در سرزمین مجاهدت‌های خاموش، کردستان پر افتخار و شهرستان شهید پرور بیجار هرگز فراموش شدنی نیست.

وی افزود: همایش سالانه یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است، اگر مسؤولی خود را در عرصه جهاد تبیین مؤثر نداند، امور پیش نخواهد رفت و مسؤولان و مدیران باید بدانند تکلیف آنها کارآمدی و خدمت است.

وی با بیان اینکه شهدا امروز ستاره‌های درخشان ومشعل‌های فروزان هدایت ما هستند گفت: ویژگی بزرگ شهدا، شناخت و تحلیل درست از زمانه خود بوده است.

وی تاکید کرد: در طول تاریخ کسانی سربلند و ماندگار شدند که به درستی رسالت و مأموریت خود را شناختند.

گفتنی است ؛۲۸ اردیبهشت ماه، معطر به قدوم رهبر معظم انقلاب اسلامی در شهرستان بیجار که هر ساله به همین مناسبت، برنامه یاد یاران با حضور رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس، خانواده‌های شهدا و ایثارگران در بیجار برگزار می‌شود.

کد خبر 6098100

دیگر خبرها

  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • رهایی از اعدام به واسطه حضور خادم‌یاران رضوی
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است