Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@02:30:29 GMT

مرجع امنیت در قیام امام حسین (ع) از منظر امام خمینی (ره)

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۹۱۹۹

مرجع امنیت در قیام امام حسین (ع) از منظر امام خمینی (ره)

حجت الاسلام نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد مرجع امنیت در قیام امام حسین (ع) از منظر امام خمینی (ره) گفت: یکی از مباحث مهم در هر مکتب امنیتی مربوط به بحثی می‌شود که از آن به عنوان» مرجع امنیت» یاد می‌کنند. منظور از مرجع امنیت آن است که اگر آن گرانبهاترین شیء و یا عزیزترین فردی را که داریم، در صورتی که جانش به خطر بیفتد، حاضریم جانمان را برای نجات او فدا کنیم، کیست؟

وی افزود: به راستی چه چیز هست که امام حسین (ع) به خاطر او حاضر می‌شود از جان خود، فرزندان و اصحابش بگذرد؟ ما سعی می‌کنیم پاسخ این پرسش را از منظر امام خمینی (ره) در تحلیلی که ایشان از قیام امام حسین (ع) دارند، استخراج و استنباط کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در مکاتب امنیتی امروز از مرجع‌های مختلف در عرصه‌های امنیتی سخن گفته می‌شود، گفت: معمولاً در نظام‌های مبتنی بر مکاتب امنیتی رئالیستی و نورئالیستی از دولت‌ها به عنوان مرجع امنیت یاد می‌شود. در نظام‌های لیبرالیستی از فرد و آزادی‌های فردی به عنوان مرجع امنیت یاد می‌شود. در نظام‌های پادشاهی از خود پادشاه به عنوان مرجع امنیت یاد می‌شود اما آنچه امام خمینی در سیره امام حسین (ع) دیدند و برای ما بازگو کردند اینکه در قیام عاشورا و امام حسین (ع) اسلام، مرجع امنیت است، یعنی اگر از ما پرسیده شود از نظر امام خمینی (ره) چرا امام حسین (ع) قیام کرد؛ پاسخش این است که چون امام حسین (ع) اسلام را در خطر دید، قیام کرد. چنانچه در یکی از فرمایشات امام حسین آمده است با روی کار آمدن کسی مثل یزید فاتحه اسلام خوانده است.

وی تأکید کرد: بر این اساس امام خمینی (ره) معتقد بود که هرگاه اسلام در خطر بیفتد ما هم موظف هستیم که با اقتدار به مانند امام حسین از اسلام دفاع کنیم. برای آنکه آنچه عرض کردم مستند باشد به بخش‌های از فرمایشات امام راحل اشاره می‌کنم. «اسلام خیلی عزیز است و خیلی فدایی داده است، اسلام امام حسین را فدایی داده است او را باید نگهش داشت؛ الان نوبت ماست الان اسلام به دست ما افتاده است، الان جمهوری اسلامی است و الان طاغوتی در کار نیست، ما باید فکر این باشیم که این اسلام را حفظ کنیم ما باید این اختلافات را کوشش کنیم از بین برود و این وحدت کلمه‌ای که نعمت بزرگ خداست و به ما داد محفوظ بماند.» (صحیفه امام، جلد ٨، ص ۴٣٣)

استاد تمام دانشگاه باقرالعلوم (ع) در ادامه سخنانش تصریح کرد: اگر مرجع امنیت اسلام باشد، چون هم اسلام به ما می‌گوید امنیت چیست و اسلام به ما می‌گوید فقط امنیت در پرتو بقای دنیوی نیست، بلکه از آن مهم‌تر بقای اخروی است اینکه انسان پس از این زندگی به جهنم نرود. اگر کسی به گونه‌ای در این دنیا زندگی کند که امنیت ظاهری‌اش حفظ شود اما امنیت اخروی‌اش خراب شود به جای بهشت سر از جهنم دربیاورد، این واحد امنیت نیست. اسلام اگر مورد مخاطره قرار گیرد و تحریف گردد، امنیت واقعی انسان‌ها با خطر مواجه می‌شود؛ بنابراین از اسلام حفاظت می‌کنیم برای اینکه امنیت انسان‌ها با مخاطره مواجه نشود.

وی اضافه کرد: در یک مورد دیگری امام راحل فرموده است؛ اگر سیدالشهدا (ع) نبود یزید و پدرش و اعقابشان اسلام را مَنْسی کرده بودند. اگر نسیان نشده بود یک رژیم طاغوتی در خارج منعکس شده بود، معاویه و یزید داشتند رژیم اسلام را یک رژیم طاغوتی معرفی می‌کردند، یعنی چهره‌ای که از حکومت اسلامی معرفی می‌کردند یک چهره طاغوتی بود اگر سیدالشهدا (ع) نبود آنها این رژیم طاغوتی را تقویت می‌کردند و به جاهلیت بر می‌گرداندند اگر حالا من و تو هم مسلم بودیم، مسلم طاغوتی بودیم نه مسلم امام حسینی. امام حسین (ع) اسلام را نجات داد ما برای او سکوت کنیم؟ ما باید هر روز گریه کنیم ما باید هر روز به منبر برویم برای حفظ این مکتب و این نهضت‌ها؛ مرهون امام حسین (ع) است.(صحیفه امام، جلد ٨، صفحه ۵٢٨) بنابراین رویکرد ما به نهضت امام حسین (ع) از نظر امام خمینی باید رویکرد حفظ اسلام باشد، باید رویکرد أخذ، الگو باشد و باید سعی کنیم به امام حسین (ع) اقتدا کنیم و زندگی مان حسینی باشد.

لکزایی تصریح کرد: یک عبارت جالب دیگر از امام راحل می‌خوانم. خارجی‌ها از امثال مدرس می‌ترسند نه اینکه از فلان فردی که با رأی آنها موافق است یا فلان فردی که فرقی به حالش نمی‌کند این دستگاه باشد، بساطش درست باشد یا نه؛ آن دستگاه هم که باشد او تابع همان دستگاه می‌شود و تابع این است که اتومبیلش خوب باشد این اتومبیل را امام حسین یا عمر سعد به او بدهند هیچ فرقی به حالش نمی‌کند، برای اینکه اتومبیل میزان است. آنکه زندگی برایش میزان است مکتب در کارش نیست.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه اظهار کرد: یک کسانی ممکن است فقط دنبال مادیات باشند اینها برایشان فرقی نمی‌کند چه کسی مادیات را برایشان تأمین کند. با او همکاری می‌کنند، مکتب برایشان مهم نیست در حالی که می‌فرماید: اصل برای ما مکتب است و باید در اولویت باشد و ما امور اقتصادی را هم با ملاک‌های که مکتب برای ما معرفی کرده و در اختیارمان قرار داده، معرفی می‌کنیم. اینجا برای ما یک راهکار می‌دهد که راهکار استقامت است.

کد خبر 4941636

منبع: مهر

کلیدواژه: امام خمینی ره امام حسین ع پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امام خمینی ره ویروس کرونا معرفی کتاب کنفرانس بین المللی معرفی نشریات فلسفه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عید سعید فطر پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اصول فقه دفتر تبلیغات اسلامی مجمع عالی حکمت اسلامی انقلاب اسلامی ایران پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مرجع امنیت امام خمینی امام حسین برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۹۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی

با اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، امکان ارائه خدمت به بیش از ۳ هزار نفر در روز فراهم شد.

به گزارش «تابناک»، حامد احتسابی، رئیس هیات مدیره و مجری خدمات فرودگاهی با بیان اینکه به منظور افزایش ارائه خدمات فرودگاهی قرارداد‌های جدیدی با شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی منعقد کرده‌اند، گفت: سالانه ۱۵ میلیون مسافر از فرودگاه امام خمینی راهی سفر می‌شوند که در قالب تفاهم نامه بین شرکت ناو آویژه پارس و شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی بخشی از این مسافران از جایگاه CIP استفاده می‌کنند.

وی افزود: همچنین در قالب قرارداد با شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی در دو فروگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد و فرودگاه مهرآباد هم خدمات CIP به مسافران ارائه می‌شود.

احتسابی در ادامه گفت: همزمان با راه اندازی فاز دوم شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی و افزایش تعداد مسافران به ۵۰ میلیون نفر در سال و افزایش ورود گردشگران در حوزه سلامت، سیاسی و اقتصادی، روند ارائه خدمات به مسافران افزایش یافته است.

وی افزود: ارائه خدمات ویزا به مسافران و خدمات ارزی و ترانسفر رایگان از در فرودگاه امام خمینی تا مقصد از جمله خدمات فرودگاهی است که در پرواز‌های بین المللی راه‌اندازی شده است.

رئیس هیات مدیره تاوآویژه پارس تاکید کرد: میانگین بین ۳ تا ۴ هزار مسافر در بخش پرواز‌های بین المللی از خدمات CIP فرودگاه استفاده کرده‌اند که در نوروز، پیک تعداد مسافرانی که این خدمت را دریافت کرده‌اند به ۳ هزار و ۲۰۰ نفر رسید.

وی در خصوص هزینه خدمات فرودگاهی گفت: مبلغ ورودی برای هر نفر ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که طبق بررسی‌های صورت گرفته، خدمات فرودگاهی که به این دسته از مسافران ارائه می‌شود، برابر و حتی بیشتر از خدمات CIP کشور‌های خارجی است چراکه هزینه ارائه خدمات تشریفات در کشور‌های خارجی برای هر مسافر بین ۵۰ تا ۷۰ دلار است.

احتسابی در پاسخ به سوالی درخصوص قرارداد‌های جدید با شرکت فرودگاه‌ها برای ارائه خدمات فرودگاهی و تشریفات گفت: در تلاش هستیم که خدمات فرودگاهی و CIP را به صورت شرکت‌های زنجیره‌ای در فرودگاه‌های بین المللی و حتی هتل‌های کیش راه اندازی کنیم.

در ادامه نشست خبری، علی باقری مدیرعامل مجری خدمات فرودگاهی در خصوص انعقاد قرارداد با آژانس مسافرتی و سکو‌های اینترنتی برای ارائه خدمات تشریفات گفت: در حال حاضر برای ارائه خدمات تشریفات فرودگاهی با ۲۰ آژانس قرارداد منعقد کرده ایم و در تلاش هستیم به صورت مستقل فعالیت کنیم.

وی افزود: برای ارائه خدمات فرودگاهی ۱۸ خودرو اضافه شده و خدمات رایگان ترانسفر به مسافران ارائه می‌شود.

او تاکید کرد: میانگین مسافرانی که از خدمات فرودگاهی استفاده می‌کنند بین سه هزار تا سه هزار و۲۰۰ مسافر است و با توجه به افزایش تعداد مسافران همزمان با راه اندازی فاز دوم فرودگاه امام خمینی، فضای بوردینگ از ۲۰۰ متر به ۴۰۰ متر اضافه شده و تعداد پارکینگ‌های روباز ما هم به بیش از ۲۰۰ خودرو رسیده است.

دیگر خبرها

  • این تصاویر پربازدید شد؛ اقدام معلم فداکار در سیل+ ویدئو
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • ارائه خدمات فرودگاهی به ۳ هزار و ۲۰۰ مسافر در روز
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد امام راحل اعزام می شوند
  • اجرای طرح توسعه خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی
  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • فیلم/ نوای زیبای تلبیه در حسینیه امام خمینی(ره)
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل