Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@03:26:40 GMT

سبک زندگی امام سجاد (ع) در بیان آیت‌الله بهجت(ره)

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۸۸۵۴

سبک زندگی امام سجاد (ع) در بیان آیت‌الله بهجت(ره)

آیت الله بهجت(ره) می فرمود: امام سجاد (ع) در حال اسارت و درحالی‌که غُل و زنجیر به گردن داشت، به سائل، شاهانه کمک می‌کند. ما چنین بزرگانی داریم که همه چیز ما از آن‌هاست، ولی گویا آن‌ها را نداریم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بهترین راه برای آشنایی با سیره و منش اهل بیت علیهم السلام آن است که به سخنان و کلام بزرگان و دانشمندان دینی رجوع کنیم تا ایشان از طریق بهره‌ای که از منابع علمی و مستند برده‌اند، اهل بیت علیهم السلام را برای ما معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌گونه است که بازخوانی و مرور کلام عالمان دینی گره‌گشای بسیاری از مسائل ما خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم بخش‌هایی از سخنان آیت‌الله‌العظمی محمدتقی بهجت رحمه‌الله علیه را در خصوص سیره امام زین‌العابدین علیه السلام مورد بازخوانی قرار داده است. لازم به توضیح است که مطالب این بخش مورد تأیید دفتر معظم له قرار گرفته است.

دستانی بسته اما زبان‌هایی برّان

فاطمه زهرا علیهاالسلام با همان وصیتی که کرد شبانه دفن شود، پیروز شد و پیروز است. بعد از شهادت حضرت حسین بن علی علیه السلام، حضرت زینب علیهاالسلام در اسارت آن چنان مردانه خطبه می‌خواند که گویی در تخت سلطنت قرار دارد.

امام سجاد علیه السلام در حال اسارت و درحالی‌که غُل جامعه به گردن داشت، به سائل، شاهانه کمک می‌کند. ما چنین بزرگانی داریم که همه چیز ما از آن‌هاست، ولی گویا آن‌ها را نداریم.

 

تکیه تسنیم|تلألو سبک زندگی اسلامی بر چهره امام حسین (ع) در گودال قتلگاه + فیلمتکیه تسنیم| آیا مذاکره امام حسین(ع) با دشمن به معنی اعتماد بود؟ + فیلمتکیه تسنیم|آشنایی با شهید «وفای به عهد» در کاروان امام حسین (ع) + فیلمتکیه تسنیم|تلاش مثال‌زدنی امام حسین (ع) برای «حفظ خانواده»

 

تلاش در راه ترویج مرام و مسلک پدر

بنا نبود حضرت سیدالشهدا علیه السلام از راه خرق عادت و اعجاز پیروز شوند، وگرنه یک نفر هم لازم نبود، خود حضرت سیدالشهدا علیه السلام کافی بودند.

امام سجاد معصوم علیه السلام با آن حال [بیماری] برای ترویج از مرام و مسلک سیدالشهدا علیه السلام عصا و شمشیر به دست می‌گیرد.

***

لازم به توضیح است که در برخی از مقاتل و ازجمله در کتاب نفس المهموم در این باره نوشته شده است: امام علی بن حسین علیهماالسلام به شدت گریستند. سپس به عمه خود، حضرت زینب سلام‌الله علیها، گفتند: «عمه جان! شمشیر و عصای مرا بیاور.» پدرش، امام حسین علیه السلام، به او فرمودند: «با شمشیر و عصا چه می‌کنی؟» گفتند: «بر عصا تکیه می‌کنم و با شمشیر در پیش روی فرزند رسول خدا صلی‌الله علیه و آله می‌جنگم و دفاع می‌کنم؛ چراکه هیچ خیری در زندگی پس از او نیست.» امام حسین علیه السلام او را از این کار بازداشته و او را به آغوش گرفتند.

جواب امام زین‌العابدین علیه السلام به اعتراض یزید

در زمان اسارت اهل بیت حضرت سیدالشهدا علیه السلام، یزید دید در دست امام سجاد علیه السلام تسبیحی است که حضرت آن را می‌چرخانند. لذا به امام علیه السلام اعتراض کرد که چرا کار بیهوده انجام می‌دهی؟!

امام سجاد علیه السلام فرمودند: «از پدرم شنیدم که جدم رسول خدا صلی‌الله علیه وآله وسلم هر صبح و شام می‌فرمودند: خداوندا! صبح و شام کردم در حالی که تسبیح و تمجید و ستایش و تهلیل و تکبیر تو را می‌گویم به تعداد گرداندن تسبیحم، و سپس تسبیح خود را می‌گرداندند. هرکس این کار را انجام دهد، برای او اجر تسبیح نوشته می‌شود و نیز برای او مایه فَرَج و گشایش است.»

***

در کتاب دعوات راوندی و جلد 45 کتاب بحارالانوار این طور روایت شده هنگامی که امام سجاد علیه السلام را نزد یزید که لعنت بر او باد بردند، تصمیم داشت گردن آن حضرت را بزند. پس ایشان را در برابر خود ایستاده نگه داشت و با آن حضرت سخن می‌گفت تا او سخنی بگوید و به بهانه آن، کشتن را واجب کند.

امام سجاد علیه السلام پاسخ را مطابق پرسش می‌دادند و در دست ایشان تسبیح کوچکی بود که آن را می‌چرخانده و سخن می‌گفتند. یزید ـ که بر او باد هر چه مستحق آن است ـ گفت: «من با تو سخن می‌گویم و تو پاسخم می‌دهی و تسبیحی در دستت می‌چرخانی؟! چگونه این کار جایز است؟!»

امام سجاد علیه السلام فرمودند: «پدرم از جدم رسول خدا صلی‌الله علیه وآله وسلم برایم فرمودند که هرگاه نماز صبح را می‌خوانده و نافله به‌جا می‌آوردند، با کسی سخن نمی‌گفتند تا تسبیح را برمی‏داشته و می‌فرمودند: بار خدایا! من صبح کردم و تو را تسبیح و ثنا و تهلیل و تکبیر و تمجید می‌گویم به عدد آنچه که تسبیحم را می‌چرخانم؛ و در این حال تسبیح را در دستش می‌چرخاندند و هرچه می‌خواسته، سخن می‌گفتند، بدون آنکه با تسبیح ذکر بگویند و می‌فرمودند: همین برایش [ذکر] حساب می‌شود و حرزی است تا وقتی که به بستر خود رود. هنگامی که به بستر می‌رفتند، مانند همین کلام را می‌‏گفتند و تسبیح را زیر سر خود می‌گذاشتند. پس برایش از این وقت تا وقت بعدی [ذکر] حساب می‏شد. من هم به پیروی از جدم صلی‌الله علیه وآله وسلم این کار را کردم.»

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محرم کربلا ماه محرم سبک زندگی ایرانی اسلامی آیت الله بهجت ره امام سجاد ع محرم کربلا ماه محرم سبک زندگی ایرانی اسلامی آیت الله بهجت ره امام سجاد ع سیدالشهدا علیه السلام امام سجاد علیه السلام صلی الله علیه امام سجاد ع امام حسین حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۸۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با روز جهانی ماما، مراسمی در سالن آمفی تئاتر بیمارستان امام سجاد(ع) با حضور ماماها، بخش زنان و زایمان بیمارستان و متخصصین این حوزه در سطح استان آذربایجان‌شرقی برگزار شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس بخش زنان و زایمان بیمارستان امام سجاد (ع) هم بیان کرد: توسعه یک کشور به سلامتی زنان و کودکان آن وابسته است که در این امر نقش ماما‌ها و تلاش شبانه‌روزی آنان به‌دور از هرگونه حاشیه، مسیرگشای پیشرفت و موفقیت‌هاست.

رقیه موسی‌زاده اضافه کرد: «هر ماما یک سفیر جوانی جمعیت» به‌عنوان شعار سال ۲۰۲۴ انتخاب شده و تقارن این شعار با موضوع پیرامونی جوانی جمعیت در کشورمان ایجاب می‌کند که بخش مامائی و بالطبع آن ماما‌ها را برای زایمان طبیعی، فیزیولوژیک و ایمن تقویت کنیم، از ماما‌ها در جایگاه اصلی خودشان بهره ببریم و با همت و حمایت این عزیزان، برنامه را به شکل مناسبی اجرا کنیم.

علی زینالی، رئیس بیمارستان امام سجاد(ع) تبریز هم در این مراسم خدمات ماما‌ها را در راستای افزایش و ارتقای یکی از مؤلفه‌های امید به زندگی در جامعه عنوان کرد که همه به نوعی مدیون خدمات این قشر هستند.

قوام لاله معاون اجرایی بیمارستان امام سجاد(ع) تبریز هم به مباحث کنترل مرگ و میر مادران باردار، وضعیت نیروهای استخدامی مامایی، رسیدگی و مراقبت‌های مادران باردار و پرداخت کارانه تشویقی به ماما‌ها در حوزه زایمان طبیعی پرداخت.

در پایان مراسم، مسئولان از ماما‌های نمونه استانی و داخلی با اهدای لوح سپاس و تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ دختران دانشجو در حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • برگزاری همایش شیخ کلینی درمشهد
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب